• 30208662
  • info@golfkoerekort.dk

Spilformer

Spilformer

Spilformer golf

Der findes mange forskellige spilformer indenfor golfspillet. Vi vil her beskrive og forklare de mest populære spilformer.


Stableford

Stableford er en spilform hvor det gælder om at lave så mange stableford point som muligt. Ud fra det handicap man har, får man tildelt en hvis mængde ekstraslag på banen. Man kan se ens antal ekstra slag via konverterings-tabeller der hænger på banerne.


Slagspil

Slagspil en en spilform hvor der gælder om at bruge så lidt slag så muligt på runden. Dvs at man tæller hvor mange slag man bruger på hvert hul, også ligger man alle scores sammen til sidst, hvilket giver en samlet score. Slagspil er den hyppigst brugte spilleform i professionelle turneringer.


Hulspil

Hulspil er en spilform hvor man dyster direkte mod hinanden. Det kan enten være 1 mod 1, eller 2 mod to. Når der spilles 2 mod 2 spiller man typisk foursome eller bestball.

Hulspil går i sin enkelthed ud på at det gælder om at vinde hullerne over sin modstander. Hvis du nu bruger 5 slag på et hul, og din modstander bruger 6 slag, vinder du hullet. Du er dermed 1UP kalder man det, og din modstander er nu 1NED. Hvis din modstander nu vinder det næste hul, er i igen lige, hvilket kaldes A/S eller All Square. Den modstander der er foran til sidst, eller er flere huller foran end der er tilbage at spille, har vundet. Hvis du f.eks er 4UP, og der kun er 3 huller tilbage at spille, kan din modstander ikke når at indhente dig, og derfor har du vundet.


Foursome

Foursome er en bestemt spilform hvor man spiller sammen med en makker. Man skifter til at slå til den samme bold. Den ene spiller starter med at slå det første slag på alle de ulige huller, og den anden spiller slår det første slag på alle de lige huller. Man spiller altså kun med 1 bold, og slår hvert andet slag hver. Spilformatet bruges i mange hold-kampe, fordi der pludselig kommer et hold-element ind i golfspillet, som jo ellers er meget individuelt baseret.


Bestball

Bestball er også et makker format, hvor man spiller sammen 2 personer på et hold (i princippet kan man også spille 3 eller 4 spillere på et hold). Begge spillere spiller med deres egen bold, og efter hvert hul noteres den bedste score af de to. Hvis du f.eks lavede en 5’er på hul 1, og din makker lavede en 4’er, ville i notere 4 på scorekortet.


Texas-scramble

Texas-scramble er en spilform hvor man spiller som hold. Holdet kan bestå af 2, 3 eller 4 spillere. Alle spiller slår ud. Derefter vælges den bold der ligger bedst. De andre spillere henter derefter deres bolde og placere den samme sted som den bedste bold ligger. Sådan fortsætter holdet hele hullet. Alle slår hele tiden fra samme sted, vælger den bedste bold, også slår alle videre derfra igen. Spillet er utroligt sjovt da man hele tiden har flere chancer for at slå gode slag, og derfor bliver score også typisk rigtig lav i dette spilformat.


Læs mere om spilformer og andre golfudtryk

Du kan læse endnu mere om alle de forskellige spilformer i vores golfordbog som du finder ved at klikke lige her.

Vil du selv igang med at spille golf?

Vi har weekend-kurser hele året rundt, hvor du kan få dit golfkørekort på kun en weekend. Dansk Golf Akademi står for undervisningen, og du kan læse meget mere om kurserne ved at klikke lige her

Hvis du vil lære mere om golfspillet, på engelsk, kan du besøge vores partner side ved at klikke nedenfor  / If you want to learn more about the wonderful game of golf, you can visit our English partner site called  Golf For Beginners Academy