• 30208662
  • info@golfkoerekort.dk

Golfudstyr

Golfudstyr

Golfudstyr

Her kan du lære alt det forskellige golfudstyr der findes at kende. Den første sektion omhandler de udstyr der bruges til at slå med, andet afsnit omhandler alt det tilbehør men typisk har med på en golfrunde. I slutningen af artiklerne er der desuden 2 ekstra vigtige ting, du altid skal huske på en runde golf! 🙂


Driver

En driver er den kølle man kan slå længst med i golf. Driveren bruger man på tee-stedet, når man skal slå langt. Der kræves for de fleste spillere en tee som bolden kan stå på, når man skal slå med en driver. Der er stor forskel på de mange forskellige drivere der findes. Man skal tænke over hvilket skaft der sidder i driveren, hvor lang den er, samt hvor mange graders hældning slagfalden har. For at få den helt rigtige driver, er det klar at foretrække at få hjælp fra en en professionel træner med at vælge.

Pris: 999,- til over 5000,- (En driver koster 2499,-)

Driver


Putter

En putter er den kølle vi bruger til at putte med. Man bruger den oftes når man ligger på green, eller lige i kanten af green. Putteren er designet til at få bolden til at rulle hele vejen. Dette er altså det eneste type slag i golf hvor bolden ikke skal op og flyve. Puttere kan have utroligt mange forskellige designs, og det absolut vigtigeste når du skal finde dig en putter, er at du kan lide at have den i hånden, og at den føles godt at putte med.

Pris: 599,- til over 3500,- (En standart putter koster ca 999-1299,-)

Puttere - golfudstyr


Jern-sæt

Golfjern er den type udstyr man oftest har flest af i sin bag. Man har typisk en PW, 9 jern, 8 jern, 7 jern, 6 jern, og dygtige spillere har også 5 jern, 4 jern, 3 jern og 2 jern. Alle disse jern er beregnet til at passe til en bestemt længde. F.eks kan det være et PW’en slår 60 meter, 9 jernet slår 70 meter, 8 jernet slå 80 meter, 7 jernet slår 90 meter osv. Dermed har man en kølle til en bestemt længde, og man kan derfor nemmere styre hvor langt man slå når man skal slå ind til green. Man skal tænke over hvilket skaft der sidder i jernene, hvor lange de er, samt hvilken jern man har i sit sæt. For at få det helt rigtige sæt jern, er det klar at foretrække at få hjælp fra en en professionel træner med at vælge.

Pris: 1999,- til over 9000,- (Et standart jernsæt koster ca 2999-3999,-)

jern


Wedges

En wedge er et jern der ikke slår ligeså langt som de normale jern. En wedge bruges primær til at lave, chip, pith og bunkeslag. Man kan få wedges i mange forskellige grader (slagfladens hældning). Bedre spillere spiller typisk med 3 forskellige wedges, et normalt set-up er at have en 52 graders, 56 graders, og en 60 graders.

Pris: 499,- til over 2000,- (En af de mest populære wedges koster 1299,-)

Wedges - golfudstyr


Fairwaywoods (fairwaykøller)

En fariwaykølle bruges til at slå langt med, når man ikke slå fra tee-stedet. I modsætning til en driver kan disse køller nemlig slås når bolden ligger på jorden. Fairwaykøller fås i forskellige numre med forskellige antal graders hældning på slagfalde. Ligesom med jern og driver er det bedst at få hjælp af en professionel til at vælge de rigtige fairwaykøller.

Pris: 899,- til over 3499,- (En standart fairwaykølle koster 1399,-)

wood


Hybrider

Hybridkøller kan ligesom fairwaykøller bruges til at slå forholdvist langt når bolden ligger på jorden. De slår ikke helt ligeså langt som fairwaykøller, man til gengæld er de super gode hvis bolden ligger i semi-rough eller rough. Disse findes også i forskellige numre med forskellige antal grader på slagfladen.

Pris: 799,- til over 2999,- (En standart hybrid koster 1299,-)

hybrid


Driving / utility jern

Et driving jern / utility jern er en blanding af et jern og en hybrid. Sålen af disse jern er oftest noget bredere end på normale jern, og de er derfor lettere at slå højt end normale jern. Det er for det meste kun elite-spillere der spiller med denne type jern.

Utility ironBag

En bag er den “taske” som man har alt sit udstyr i når man spiller golf. Der findes flere forskellige modeller af en bag, og de fås både i vandtætte udgaver og ikke vandtætte (de vandtætte er lidt dyrere)

Til venstre på billedet ses en bærebag, som er beregnet til at bære på ryggen. Den har derfor også 2 ben som automatisk foldes ud når baggen sættes på jorden.

I midten af billedet ses det man kalder en vognbag, det er en bag der er specielt beregnet til at sidde på en vogn/trolley.

Til højre i billedet ses det man kalder en Tour Staff Bag. Det er en stor sag, som professionelle spillere typisk bruger. Den er forholdsvis tung, men der er god plads i den. De professionelle spillere har en caddy til at bære denne bag for dem.

Typisk pris: Fra  300,- / 400,- op til  3000,- 

Bags - golfudstyr


Bolde

Der findes et hav af forskellige golfbolde. Kvalitet hænger meget sammen med pris. Jo dyrere bolden er, jo mere får du for pengene. Som ny i golfsporten er det ikke vanvittigt vigtig hvilken bold du spiller med hvis du gerne vil spare lidt på pengepungen, men efterhånden som du lærere mere om spillet er den et rigtig god ide at investere i kvalitets bolde. Dog er det en rigtig god ide at spille med den samme slags bold altid når du spiller.

Pris pr dusin: 149,- til 489,-

Bolde - golfudstyr


Vogn/trolley

En troelly er en golfvogn, som er beregnet til at køre din bag rundt på (se billedet til højre) En trolley kan typisk klappes sammen så den ikke fylder så meget (se billed til venstre). Man kan få trolleys med 2, 3 og 4 hjule, og man kan både få dem med og uden moter.

Pris: Fra 299,- til 10.000,- ( En typsik 3-hjulet vogn koster ca. 1400,-)

Handske

En golfhandske er en rigtig god ide at benytte sig af. Man holder bedre fast på køllen, og man slider ikke sin hud så meget. Spiller du højre-håndet er det normalt at bruge handske på venstre hånd, og spiller du venstre-håndet bruger man handske på højre hånd.

Pris: 99,- til 269,-

Golfhandkser - golfudstyr


Golfsko

Golfsko findes i mange forskellige typer, former og farver. Nogle er formet meget som løbe eller kondi sko, andre er mere klassisk udformet som golfsko så ud i ældre dage. Det er ALTAFGØRENDE at man har nogle golfsko der er behagelige at gå i. Man går typisk op mod 10 kilometer på en runde golf, og derfor bliver nød til at have nogle sko der er rare at gå i.

Det specielle ved golfsko er undersiden af skoen. Som det ses på det højre billed nedenfor er der “dupper/pikke” under en golfsko. Der findes sko med spikes (skoene længst til højre), og i de senere år er såkaldte spikeless sko blevet meget populære (skoene til venstre på billedet). Disse “knopper” under skoen er til for at ens fod ikke glider når man slår til bolden.

Pris: 599,- op mod 3000,- (et typisk par golfsko ligger på ca 1000,-) 

Golfsko - golfudstyr


Tilbehør til spil

Man har typisk følgende tilbehør klar i baggen og/eller i lommen når man spiller:

  1. Blyant (til et skrive på sit scorekort med) 2 kr,-
  2. Markeringsmærke (til at markere bolden med når den ligger på green) 1 til 40 kr,-
  3. Tusch (til at markere bolden med) 20 kr,-
  4. Tee’s (til et tee bolden op på)
  5. Pitchfork (til at rette nedslagsmærker op med) 10 til 149 kr,-

Tilbehør - golfkørekort


Golfparaply

En golfparaply er praktisk at have med på sin runde golf, hvis det nu skulle begynde at regne. Man kan også sagtens bruge en normal paraply, men golfparaplyer er typisk lidt større, også er de lavet således at de ikke så let blæser i stykker hvis der er meget vind.

Pris: 149,- op til 500-600,-

Golfparaply - golfudstyr


Håndklæde

Et håndklæde er praktisk at have hængende på golf-baggen, til blandt andet at tørre sine jern, køller og bolde af i.

Pris: 50-299 ,-

Golfhåndklæde - golfudstyr


Afstands-måleredskaber

Mange spillere benytter sig af en form for måleapparat, der kan måle afstanden til forskellige forhindre, samt flaget, på hullerne. En afstandmåler kan både være en laser-kikkert, et GPS-ur, eller en reel GPS med skærm. Medbring desuden altid følgende på en runde golf:

Scorekort

Et scorekort bruges til at notere sin score ned på hvert hul.

Scorekort - golfudstyr


Baneguide

En baneguide er meget praktisk at have med når man spiller på nye baner man i forvejen ikke kender.

Baneguide - golfudstyr

Hvis du vil lære mere om golfspillet, på engelsk, kan du besøge vores partner side ved at klikke nedenfor  / If you want to learn more about the wonderful game of golf, you can visit our English partner site called  Golf For Beginners Academy