• 30208662
  • info@golfkoerekort.dk

Slagtyper

Slagtyper

Slagtyper i golf

Der findes rigtig mange forskellige slagtyper i golf.

Nedenfor findes er grundig gennemgang af de mest normale slagtyper du vil møde på golfbanen.

I videoen kan du se hvad man kalder de forskellige slagtyper, f.eks når bolden skruer til højre og venstre.


Drive

Det kaldes et drive når man slår med sin driver, fra tee-stedet. Når man slår et drive ligger bolden typisk på en tee.

Lær at slå et godt drive ved at klikke lige her


Putt

Et putt er det slag man slår når man ligger på green, altså det helt lavt klippede græs. Det er meningen at bolden skal rulle/trille på jorden hele tiden når man putter. Man bruger en putter til at putte med.


Jernslag

Et jernslag er nok det mest kendte og normale slag i golf. Man bruger et jern, til at lave et slag hvor bolden flyver igennem luften. Afhængig af hvad jern man har brugt vil bolden flyve i forkellige afstande og højder.

Hvis du gerne vil lære at slå gode jernslag, så kan du læse meget mere om det ved at klikke lige her


Chip

Et chip er det type slag man slår, når man ligger lige udenfor green, og skal have bolden spillet det sidste stykke ind på green. Det er et kort slag hvor bolden kommer op og flyve, lander og ruller det sidste stykke. Man kan bruge mange forskellige jern til at chippe med, og man variere længden og højden på sine chip for at øge chance for at bolden ender tæt på hullet.

Vil du gerne lære mere om chipping, kan du gøre det ved at klikke lige her. 


Bunkerslag

Et bunkerslag er det slag man slår fra en bunker, altså de huller der er anlagt på golfbaner med sand i. Hvis bunkeren ligger tæt på green, kalder man det et greenside-bunkerslag, og hvis bunkeren ligger ud ved fairway kalder man det et fariway-bunkerslag. Til greenside-bunkerslag bruger man oftest et sandjern, og til fairway-bunkerslag kan man bruge alle slags jern og køller, det afhænger af hvor langt man ønsker at slå.

Lær mere om hvordan du slår et bunkerslag ved at klikke lige her


Pitch

Et pitch minder meget om at chip, men slås fra lidt længere afstande end at chip. Et pitch er nemlig også et slag ind mod green der kommer fint op og flyve i luften. Man kan pitche med flere forskellige jern, men oftes er det wedges man pitcher med.


Transportslag

Et transportslag betegnes som et slag der slås for “blot” at flytte bolden længere frem mod green. Slaget slås oftest på par-5 huller. Disse huller er nemlig typisk så lange af man efter sit drive ikke kan slå efter green i slag nr. 2, og derfor må man slå et eller flere transportslag der bringer bolden tættere på green.


Lobslag / flopsalg

Et lobslag / flopslag er et specielt slag man slår når bolden ligger udenfor green. Slaget er i familie med et chip, men ved denne variant slår man bolden meget højere end et normalt chip. Slaget er svært at udføre men hvis det lykkedes kan man få bolden til at stoppe meget hurtigt når den lander på green.


Punch

Et punch-slag er et slag hvor bolden med vilje slås meget lavt, f.eks. hvis man skal under nogle træer. Lær hvordan man slår et punchslag her


Draw

En draw er når bolden skruer fra højre mod venstre, for en højrehåndsspillere, og omvendt for venstrehåndsspillere. Boldens kurve skal været blid og kontrolleret for at kunne kaldes en draw, hvis den er meget stor og ukontrolleret kalder man det typisk i stedet for en hook.


Hook

En hook er når bolden skruer fra højre mod venstre, for en højrehåndsspillere, og omvendt for venstrehåndsspillere. Man slår en hook når bolden skruer MEGET sidelæns samt er ukontrolleret. Hvis kurven kun er mild og kontrolleret kalder man det istedet for en draw


Fade

En fade er når bolden skruer fra venstre mod højre for en højrehåndsspiler, og omvendt for en venstrehåndsspiller. Bolden skal kun kurve blid og kontrolleret for at kunne kaldes en fade, hvis kurven er meget stor og ukontrolleret, kalder man det typisk i stedet for en slice.


Slice

En slice er når bolden skruer fra venstre mod højre for højrehåndsspillere, og omvendt for venstrehåndsspillere. Man slår en slice når bolden skruer MEGET sidelæns. Hvis det kun er en lille og kontrolleret kurve, kalder man det istedet for en fade.


Luftslag

Et luftslag er et slag hvor spilleren forsøger at ramme bolden, men mislykkedes med dette. Altså rammes bolden slet ikke. Dette er nok den mest triste af alle slagtyper.


Lunder / duffer

En lunder / duffer er et slag hvor man rammer græsset med køllen, før man rammer bolden. Dette gør at bolden ikke får særligt meget fart på, og derfor oftest kommer meget kort. 

Slagtyper - Lunder / duffer


Topper

En topper er et slag hvor bolden rammes med undersiden af køllen/jernet, og derfor sjældent kommer langt eller højt.

Slagtypper - Topper


Flækker

En flækker er et slag, hvor bolden rammes med den nederste kant af slagfladen. En flækker bliver typisk alt for lang, og kommer sjældent særlig højt op og flyve.

Slagtyper - Flækker


Shank

En shank er et uheldigt slag, hvor bolden rammes helt inde på skaftet, og derfor oftest flyver direkte ud til højre (for en højrehåndsspiller)

Slagtyper - Shank


Spidser

En spidser er et slag hvor bolden rammes med spidsen af køllen. Derfor flyver bolden oftest direkte ud til højre (for en højrehåndsspiller)

Spidser

Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link

Det var en gennemgang af alle de mest normale slagtyper golf. Husk at du kan finde forklaringen på mange flere golf-ord i vores golfordbog. Du finder den ved at klikke lige her

Vil du gerne få fingrene i dit eget golfkørekort?

Vi afholder weekend kurser næsten hele året rundt, hvor du efter kurset vil få et golfkørekort. Se datoer og mere info ved at klikke lige her.

Hvis du vil lære mere om golfspillet, på engelsk, kan du besøge vores partner side ved at klikke nedenfor  / If you want to learn more about the wonderful game of golf, you can visit our English partner site called  Golf For Beginners Academy