• 27976587
  • info@golfkoerekort.dk

Slagtyper

Slagtyper

Slagtyper

Der findes rigtig mange forskellige slagtyper. Nedenfor er en gennemgang af de mest normale slag. I videoen kan du se hvad man kalder de forskellige slag, f.eks når bolden skruer til højre og venstre.

Drive

Det kaldes et drive når man slår med sin driver, fra tee-stedet. Når man slår et drive ligger bolden typisk på en tee.

Putt

Et putt er det slag man slår når man ligger på green, altså det helt lavt klippede græs. Det er meningen at bolden skal rulle/trille på jorden hele tiden når man putter. Man bruger en putter til at putte med.

Jernslag

Et jernslag er nok det mest kendte og normale slag i golf. Man bruger et jern, til at lave et slag hvor bolden flyver igennem luften. Afhængig af hvad jern man har brugt vil bolden flyve i forkellige afstande og højder.

Chip

Et chip er det type slag man slår, når man ligger lige udenfor green, og skal have bolden spillet det sidste stykke ind på green. Det er et kort slag hvor bolden kommer op og flyve, lander og ruller det sidste stykke. Man kan bruge mange forskellige jern til at chippe med, og man variere længden og højden på sine chip for at øge chance for at bolden ender tæt på hullet.

Bunkerslag

Et bunkerslag er det slag man slår fra en bunker, altså de huller der er anlagt på golfbaner med sand i. Hvis bunkeren ligger tæt på green, kalder man det et greenside-bunkerslag, og hvis bunkeren ligger ud ved fairway kalder man det et fariway-bunkerslag. Til greenside-bunkerslag bruger man oftest et sandjern, og til fairway-bunkerslag kan man bruge alle slags jern og køller, det afhænger af hvor langt man ønsker at slå.

Pitch

Et pitch minder meget om at chip, men slås fra lidt længere afstande end at chip. Et pitch er nemlig også et slag ind mod green der kommer fint op og flyve i luften. Man kan pitche med flere forskellige jern, men oftes er det wedges man pitcher med.

Transportslag

Et transportslag betegnes som et slag der slås for “blot” at flytte bolden længere frem mod green. Slaget slås oftest på par-5 huller. Disse huller er nemlig typisk så lange af man efter sit drive ikke kan slå efter green i slag nr. 2, og derfor må man slå et eller flere transportslag der bringer bolden tættere på green.

Lobslag / flopsalg

Et lobslag / flopslag er et specielt slag man slår når bolden ligger udenfor green. Slaget er i familie med et chip, men ved denne variant slår man bolden meget højere end et normalt chip. Slaget er svært at udføre men hvis det lykkedes kan man få bolden til at stoppe meget hurtigt når den lander på green.

Punch

Et punch-slag er et slag hvor bolden med vilje slås meget lavt, f.eks. hvis man skal under nogle træer. Lær hvordan man slår et punchslag her

Draw

En draw er når bolden skruer fra højre mod venstre, for en højrehåndsspillere, og omvendt for venstrehåndsspillere. Boldens kurve skal været blid og kontrolleret for at kunne kaldes en draw, hvis den er meget stor og ukontrolleret kalder man det typisk i stedet for en hook.

Hook

En hook er når bolden skruer fra højre mod venstre, for en højrehåndsspillere, og omvendt for venstrehåndsspillere. Man slår en hook når bolden skruer MEGET sidelæns samt er ukontrolleret. Hvis kurven kun er mild og kontrolleret kalder man det istedet for en draw

Fade

En fade er når bolden skruer fra venstre mod højre for en højrehåndsspiler, og omvendt for en venstrehåndsspiller. Bolden skal kun kurve blid og kontrolleret for at kunne kaldes en fade, hvis kurven er meget stor og ukontrolleret, kalder man det typisk i stedet for en slice.

Slice

En slice er når bolden skruer fra venstre mod højre for højrehåndsspillere, og omvendt for venstrehåndsspillere. Man slår en slice når bolden skruer MEGET sidelæns. Hvis det kun er en lille og kontrolleret kurve, kalder man det istedet for en fade.

Luftslag

Et luftslag er et slag hvor spilleren forsøger at ramme bolden, men mislykkedes med dette. Altså rammes bolden slet ikke.

Lunder / duffer

En lunder / duffer er et slag hvor man rammer græsset med køllen, før man rammer bolden. Dette gør at bolden ikke får særligt meget fart på, og derfor oftest kommer meget kort.  Lunder / duffer

Topper

En topper er et slag hvor bolden rammes med undersiden af køllen/jernet, og derfor sjældent kommer langt eller højt. Topper

Flækker

En flækker er et slag, hvor bolden rammes med den nederste kant af slagfladen. En flækker bliver typisk alt for lang, og kommer sjældent særlig højt op og flyve. Flækker

Shank

En shank er et uheldigt slag, hvor bolden rammes helt inde på skaftet, og derfor oftest flyver direkte ud til højre (for en højrehåndsspiller) Shank

Spidser

En spidser er et slag hvor bolden rammes med spidsen af køllen. Derfor flyver bolden oftest direkte ud til højre (for en højrehåndsspiller) Spidser