• 30208662
  • info@golfkoerekort.dk

Golf etikette

Golf etikette

Golf etikette

Golf er en sport hvor man har forholdvis stor fokus på etikette, derfor ordet golf etikette. Men hvad er etikette egentligt? I følge den dansk ordbog er det:

Regler for omgangsform og opførsel der anses for dannet og passende, især i fine kredse

Golfspillet har sin oprindelse i Scotland, og i ældre tid var det kun de finere folk, og i starten kun mænd, der havde råd til, mulighed for, og lov til, at spille golf. Det var kun de “rigtige” Gentlemens der spillede golf, og heraf kommer mange af de etikette principper der idag stadig er gældende.

Følgende er en liste over de mest normale etikette princippter der gælder i golfspillet:


Tøj

På mange baner har man det man kalder en Dresscode. Det er typisk en tegning/forklaring om hvilket tøj du må bære på den pågældende bane. Kravene er blevet mindsket enormt meget igennem tiden, og fylder idag ikke helt så meget som det har gjort før. Det gælder i det store og hele blot om at se præsentabel ud når man spiller golf. Dvs ikke for mange huller i tøjet, ikke alt for meget hud der vises, og generelt gerne ordenligt tøj. Et normalt golf-outfit for en mand vil være pæne lange bukser, golfsko, en polo shirt og måske en trøje ud over poloen hvis det er koldt. En kvinde må gerne bære nederdel, dog skal den helt ikke være alt for kort, og ligeledes er det heller ikke normalt med små toppe og strop-trøjer.


Høflighed

Der er generelt god stemning på golfbaner, og det anses for at være helt normalt at man hilser på andre spillere i klubben, også selvom man ikke umiddelbart kender dem.


Tak for spillet

En af de vigtigeste ting efter en runde golf, er at alle spillere siger pænt tak for spillet til hinanden. Dvs at man tager hatten af hovedet, lægger goldhandsken i lommen, og giver hinanden hånden og siger pænt tak for spillet. Dette gælder også selvom man har været i konkurrence og har tabt, og måske ikke er helt glad i øjeblikket. Hatten skal af, og som gentlemens siger man tak for matchen/runden.


Ro

En anden enomrt vigtig ting er ro, når ens medspillere slår. Dvs at man ikke snakker, bevæger sig, larmer eller generelt forstyrre når andre spillere slår, og heller ikke i sekunder inden en spiller slår. Dette gør man af respekt for hinanden, så spilleren har de bedste forudsætninger for at koncenteret sig om sit slag. Vær desuden  også opmærksom på hvor du stiller dig i forhold til spilleren der slår, nogen bliver forstyrret hvis du står alt for tæt på.


Putte-linjer

Når man går rundt inden på green er det meget vigtigt at man ikke træder i de linjer, som ens medspillere kommer til at putte på. Dvs at hvis din medspiller ligger 5 meter fra hullet, så skal du ikke træde ovenpå den linje som hans/hendes bold kommer til at rulle på hen imod hullet. Hvis du træder i denne linjen vil du lave ujævnheder i græsset, og dermed formindsker du den andens spiller chance for at hole puttet.


Hjælp med at finde bolden

Det anses for at være god stil når man hjælper sine medspillere med at lede efter deres bolde. Dvs at hvis din makker nu har slået skævt ud i noget højt græs, så er det helt normalt at du går over og hjælper ham med at ledes efter hans bold.


Flagstangen

Hvem stiller flagstangen tilbage i hullet, når alle har putte færdigt? Normalt er det den spiller der først har puttet sin bold i hul, der sørge for at være klar til at stille flagstangen tilbage i hullet når alle er færdige.